TEL: +31 (0)40 253 10 93 - E-MAIL: THEO@RIJSCHOOLTHEOCUDOK.NL

MOTORRIJSCHOOL IN REGIO VELDHOVEN EN EINDHOVEN

Motorrijden is erg populair en steeds meer mensen halen het rijbewijs. Als je niet zeker weet of motorrijden iets voor je is kun je altijd een proefles nemen. Naast deze proefles schrijven wij ook kadobonnen uit. De kadobon is erg leuk om te geven maar ook zeker om te krijgen

MOTORRIJLES NEMEN

Voor motorrijlessen moet je minimaal 17 jaar oud zijn en in het bezit zijn van een geldig theoriecertificaat voor een motor (theoriecertificaat a) of een autorijbewijs (rijbewijs b).

MOTOREXAMENS

Voordat je zelfstandig de weg op kan moeten er drie examens voldoende behaald zijn voor je motorrijbewijs. Dit zijn het theorie-examen, de voertuigbeheersing (AVB) en deverkeersdeelneming (AVD). Voor de voertuigbeheersing is het bezitten van een theorie- certificaat niet verplicht, bij de verkeersdeelneming echter wel. De lessen zijn zodanig opgebouwd dat men eerst de motor leert kennen en de verschillende manoeuvres voor de motor kent voordat verkeersdeelneming met de motor aangeleerd wordt.

PRIJZEN EN PAKKETTEN

Wij hebben een aantal lespakketten voor je samengesteld. Naast pakketten is het ook mogelijk om losse lessen nemen. Daarnaast is het ook mogelijk om een proefles te nemen. Wij verkopen ook cadeaubonnen om bijvoorbeeld weg te geven als cadeau.

Heb je les tegoed over na het behalen van jouw rijbewijs dan betalen wij dit aan je terug.

Rijles (50 min) – € 47,50

Theorieboek/CD – € 40,00 (borg)

Theorie examen – € 37,00

Motorexamen AVB – € 110,00

Motorexamen AVD – € 190,00

HET MOTORRIJBEWIJS (A1, A2 EN A)

De leeftijd om examen te doen voor de zware motorcategorie (A) is verlaagd van 24 naar 21 jaar. Als je het A-rijbewijs haalt voor je 24e, krijg je code 80 op je rijbewijs. Met die code mag je rijden op een driewielig motorrijtuig, een lichte motor (A1) en een middelzware motor (A2).

De code 80 vervalt twee jaar na het behalen van je A-rijbewijs of als je voor die tijd 24 wordt. Als je voor het behalen van je A-rijbewijs het A2-rijbewijs al hebt, vervalt code 80 op het moment dat je het A2-rijbewijs twee jaar bezit. Als de code vervalt, mag je ook op een zware motor (A) rijden. Je hoeft daarvoor geen extra examen meer te doen, maar als je nog geen 24 bent, moet je wel een nieuw rijbewijspasje aanvragen bij de gemeente. Doe je dat niet, dan vervalt de code 80 pas als je 24 bent.

De verlaging van de leeftijd voor het A-examen is een uitvloeisel van de derde Europese rijbewijsrichtlijn. Die geeft aan dat je vanaf je 21e jaar op een driewielig motorrijtuig met een vermogen vanaf 15 kW mag rijden. Daarvoor heb je rijbewijs A nodig. Hiervoor moet je twee praktijkexamens doen, namelijk het motorexamen voertuigbeheersing (AVB) en het motorexamen verkeersdeelneming (AVD). Beide praktijkexamens leg je af op een tweewielige motor, er komt dus geen examen voor driewielige motorrijtuigen. Voor het praktijkexamen AVB moet je geslaagd zijn voor het motortheorie-examen of in bezit zijn van een geldig rijbewijs B.

Voor het praktijkexamen AVD moet je eerst geslaagd zijn voor het motortheorie-examen. Alleen als je al een rijbewijs voor de lichte motor (A1) of de middelzware motor (A2) hebt, hoef je geen theorieexamen meer te doen.

Voorbeelden:
Ter verduidelijking, hierbij twee voorbeelden van het halen van het A-rijbewijs als je al in het bezit bent van het A2-rijbewijs.

 1. Je haalt op je 20e het A2-rijbewijs (middelzware categorie). Je haalt vervolgens op je 21e het A-rijbewijs (zware categorie). Je krijgt dan code 80 op je rijbewijs vermeld. Op het moment dat je in dit geval twee jaar het A2-rijbewijs bezit, dus op je 22e, vervalt code 80. Je moet dan wel een nieuw rijbewijspasje aanvragen bij de gemeente.
 2. Je haalt op je 20e het A2-rijbewijs (middelzware categorie). Als je het A2-rijbewijs twee jaar bezit, haal je het A-rijbewijs (zware categorie) via het getrapte traject. Je krijgt dan geen code 80 op je rijbewijs vermeld.

 

 

yahama lesmotor

MEER WETEN OVER ONZE MOTORLESSEN?

Wil je graag een intake gesprek inplannen of contact met ons opnemen maak dan gebruik van het onderstaande contactformulier. Uiteraard kan je ons ook bellen.

Hagerpad 6, 5509LS Veldhoven

 theo@rijschooltheocudok.nl
040 253 10 93 / 06 53 21 25 11

Rijschoolnr.: 8878a2
BTWnr.: NL863068005B01
KvK Eindhoven: 84027622

  RIJSCHOOL THEO CUDOK

  Hagerpad 6 5509LS Veldhoven
  Noord-Brabant

  Telefoon: +31 (0)40 253 10 93
  E-mail: theo@rijschooltheocudok.nl

  Rijschoolnr.: 8878a2
  KvK Eindhoven: 84027622


  Disclaimer - Privacyverklaring

  © Rijschool Theo Cudok
  PIXEL3. webdesign Eindhoven